Jazz in the Park, unul dintre motivele pentru care să vizitezi Clujul

Jazz in the Park este unul dintre cele mai așteptate festivaluri ale anului, cu toate că nu este unul atât de comercial. De asemenea, este și un motiv bun ca să vizitezi Clujul.

Jazz in the Park, ajuns la cea de-a 11-a ediție, și-a deschis porțile vineri, 1 septembrie și le-a oferit tuturor celor care au ajuns în Parcul Etnografic din Cluj-Napoca un amestec de muzică, întâlniri, activităț creative și delicii culinare.

Între 1 și 3 septembrie, Parcul Etnografic “Romulus Vuia” din Cluj-Napoca suferă o transformare vie și ritmată. Alături de muzicieni remarcabili și spectacole captivante, festivalul oferă o serie de activități captivante menite să încânte și să inspire publicul de toate vârstele.

Organizatorii au dezvăluit ultimele actualizări și detalii despre festival în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc marți, 29 august. În cadrul evenimentului, participanții au discutat despre viitoarea ediție care va începe vineri, precum și despre Concursul Internațional Jazz in the Park, care a avut loc în perioada 30 iunie – 2 iulie 2023, în Parcul Central din Cluj-Napoca – o locație emblematică asociată îndeaproape cu festivalul de jazz.

Jazz in the Park, a 11-a ediție

Alin Vaida, fondatorul festivalului, a remarcat: “Festivalul Jazz in the Park a ajuns la cea de-a 11-a ediție și, pentru al patrulea an consecutiv, ne aflăm în îmbrățișarea primitoare a Parcului Etnografic, fapt pentru care îi suntem profund recunoscători. Ne-am obișnuit cu acest nou loc de desfășurare. (…) Anul acesta a fost deosebit de fascinant pentru noi până acum. Am revenit în forță cu Concursul Internațional Jazz in the Park, un eveniment de mare importanță pentru noi.”

Situat într-o locație cu adevărat unică, în cadrul fermecătorului Parc Etnografic, care este considerat o adevărată bijuterie a Clujului, festivalul își propune să ofere o experiență intimă. Acesta este conceput pentru a găzdui un număr limitat de participanți, acordând prioritate relaxării pe tot parcursul weekend-ului.

Evenimentul, mic dar de impact

Din acest motiv, organizatorii anticipează o prezență zilnică de aproximativ 5.000 – 6.000 de participanți, cu o limită superioară stabilită la aproximativ 7.000. Organizatorii sunt profund dedicați conservării și respectării patrimoniului cultural prezentat în cadrul Parcului Etnografic și se angajează să ofere o experiență profundă și îmbogățitoare pentru toți participanții la festival.

Artiști Jazz in the Park

În privința artiștilor, ediția de anul acesta a Jazz in the Park îi aduce la Cluj-Napoca pe artiști de renume mondial, printre care se numără:

  • The Cinematic Orchestra
  • Mulatu Astatke
  • Billy Cobham Band
  • Fun Lovin Criminals

Artiști români îndrăgiți, cum ar fi:

  • Ada Milea
  • Alexandru Andrieș

Dacă ajungi în Cluj și vrei să mănânci la un restaurant ieftin, AICI găsești mai multe.

De asemenea, dacă mai ai vouchere de vacanță și te gândești să le folosești la Cluj, AICI afli exact cum poți plăti cu ele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *