Plata vouchere de vacanță: cum se face?

Plata cu vouchere de vacanță nu este foarte complicată, iar în acest articol îți voi spune care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi ca totul să meargă pe roate.

Vouchere de vacanță

Vouchere de vacanță, cunoscute și sub denumirea de carduri de vacanță, sunt beneficii compensatorii suplimentare oferite angajaților, indiferent dacă aceștia sunt angajați într-o organizație privată sau publică. Valoarea monetară a acestor vouchere variază, angajații de la stat primind o valoare de 1.450 de lei, în timp ce angajații din sectorul privat pot primi o sumă echivalentă cu până la de 6 ori salariul minim brut pe țară în cadrul unui an fiscal.

Aceste vouchere de vacanță sunt acordate pentru a sprijini angajații să se refacă și să se întoarcă la serviciu într-o stare mai relaxată, mai productivă și mai odihnită, gata să facă față noilor provocări. Începând cu anul 2023, aceste vouchere de vacanță sunt distribuite electronic prin intermediul unui card, simplificând procesul de utilizare a acestora pentru orice serviciu eligibil.

Plata vouchere de vacanță: beneficii

Un beneficiu semnificativ la plată vouchere de vacanță este scutirea de contribuțiile obligatorii la asigurările sociale. Angajatorii trebuie să plătească doar impozitul pe venit pentru acestea, ceea ce duce la economii substanțiale. Este esențial de subliniat faptul că voucherele de vacanță pot fi emise numai de către instituțiile autorizate de Ministerul Finanțelor Publice.

Este esențial să subliniem că nu este permisă primirea de bani în numerar în locul voucherelor de vacanță. Dacă cineva pe care îl cunoașteți menționează că dorește să își vândă voucherele de vacanță, vă rugăm să îl informați că acest lucru este împotriva legii.

Ce poți cumpăra cu vouchere de vacanță?

Te întrebi unde poate fi acceptat cardul tău de vacanță pentru plăți și ce servicii sau produse acoperă acesta? Stați liniștit, îți vom oferi o detaliere a modului în care poți profita la maximum de cardul tău de vacanță și de gama de oferte pe care o cuprinde.

În 2023, un voucher de vacanță în România poate fi folosit exclusiv în țară pentru a acoperi următoarele:

Cazare

Poți folosi voucherele pentru a plăti cazarea la orice unitate turistică din România, indiferent dacă aceasta se află într-un punct turistic sau în interiorul unui oraș.

Pachete

Aceste vouchere pot fi aplicate pentru pachete care includ atât cazare, cât și transport.

Pachete de cazare și masă

Cardul de vacanță poate fi folosit și pentru pachete care includ atât cazare, cât și masă.

Plata vouchere de vacanță: Pachete de cazare și tratament

În anumite cazuri, poți utiliza plata vouchere de vacanță pentru pachete care cuprind cazare și tratament medical.

Cazare pentru vacanțe și agrement

În cele din urmă, voucherele tale pot fi utilizate pentru pachete care oferă cazare pentru vacanțe și activități de agrement.

Aceste opțiuni oferă o gamă cuprinzătoare de opțiuni pentru a profita la maximum de voucherele de vacanță în România.

Plata vouchere de vacanță: cum se face?

Pentru plata vouchere de vacanță se procedează la fel ca și cu orice alt card.

De asemenea, toți furnizorii de vouchere de vacanță pe carduri au îmbrățișat tehnologiile de ultimă generație. Acest lucru înseamnă că ai flexibilitatea de a-ți folosi cardul de vacanță pentru plăți legate de vacanța ta în România. Poți face acest lucru fie prin tranzacții directe la terminalele de la punctul de vânzare (POS) al agențiilor de turism sau al unităților de cazare alese, fie prin plăți online pentru plata vouchere de vacanță.

Pentru a permite efectuarea de plăți cu ajutorul voucherelor de vacanță în format electronic (stocate pe cardul tă) direct de pe telefonul mobil, ai nevoie de un dispozitiv echipat cu funcția NFC (Near Field Communication), esențială pentru plățile fără contact prin intermediul telefonului tău. În plus, vei avea nevoie de un dispozitiv securizat, cu funcții precum un senzor de amprentă digitală sau recunoaștere facială. În plus, trebuie să aveți instalată aplicația mobilă Android furnizată de emitentul cardului sau, dacă utilizați un dispozitiv iOS, asigurați-vă că aplicația Wallet este activă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *