Vouchere de vacanţă 2023. Tichete pentru sistemul de sănătate

Vouchere de vacanţă 2023. Bugetarii din sistemul sanitar care efectuează gărzi vor primi, începând de anul acesta, vouchere de vacanță.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, în așteptarea ședinței de Guvern de joi, că ordonanța de urgență, convenită cu sindicatele din sănătate, va intra în vigoare. Această ordonanță vizează în primul rând anumite beneficii de angajare, concentrându-se în special pe indemnizația pentru serviciul de gardă și pe acordarea voucherelor de vacanță.

„Adoptăm ordonanţa de urgenţă convenită cu sindicatele din domeniul sanitar privind unele drepturi salariale, în special plata gărzii şi plata voucherelor de vacanţă. Este o promisiune pe care Guvernul României şi-o respectă. Mă aştept ca şi cadrele sanitare să răspundă pe măsură, aşa cum au făcut medicii care au venit de acasă în noaptea tragediei de la Crevedia, să opereze urgent pacienţii ajunşi la spital”, a spus premierul, la începutul şedinţei de Guvern.

Vouchere de vacanță 2023 pentru personalul medico-sanitar

„Astfel, începând cu data de 1 august 2023, personalul de specialitate medico-sanitar, care efectuează gărzi în baza unui contract individual de muncă cu timp parțial pentru activitatea prestată în linia de gardă, și personalul de specialitate medico-sanitar și auxiliar-sanitar, care asigură asistența medicală, beneficiază și de o indemnizație lunară brută, după cum urmează:

  • 500 lei pentru medicii specialiști și primari care efectuează lunar o gardă în afara normei legale de bază;
  • lei pentru medicii specialiști și primari care efectuează lunar cel puțin 2 gărzi în afara normei legale de bază,
  • 500 lei pentru biologii, chimiștii și biochimiștii care efectuează lunar cel puțin 2 gărzi;
  • 500 lei pentru asistenții medicali, tehnicieni de radiologie şi imagistică licenţiati, asistenți medicali de laborator clinic licenţiați, licenţiați în balneofiziokinetoterapie şi recuperare, asistenți medicali dentari licenţiati, asistenți medicali de profilaxie dentară licenţiați, asistenți medicali licenţiați în nutriţie şi dietetică, moaşe, asistenți medicali, surori medicale, indiferent de nivelul studiilor;
  • între 100 lei și 300 lei lunar pentru fiecare zi lucrată în zilele de repaus săptămânal, sărbători legale şi în celelalte zile în care, potrivit legii nu se lucrează, pentru toate categoriile de personal, cu excepția medicilor specialiști și primari și a biologilor, chimiștilor și biochimiștilor care efectuează lunar una sau două gărzi în afara normei legale de bază.

Vouchere de vacanţă 2023. Premierul a subliniat necesitatea reformării sistemului bugetar. Marcel Ciolacu a precizat că voucherele de vacanță sunt destinate exclusiv lucrătorilor cu venituri mici, afirmând importanța menținerii echității sociale.

CITEȘTE ȘI:

Jazz in the Park, unul dintre motivele pentru care să vizitezi Clujul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *